Naturistenvereniging
Veluwe, Rijn en IJsel

Stranden

Het Eemstrand bevind zich op de grens van het Eemmeer en Nijkerkernauw.
Het strand bij jachthaven de Eemhof is meer een ruig grasveld dan een echt strand.
Niettemin, voor mensen die even aan de waterkant willen uitrusten een leuke plaats, met uitzicht op Bunschoten/Spakenburg. U kunt deze plaats bezoeken met rederij De Zuidwal. Ze brengt u naar de overzijde en u kunt uw fiets eventueel meenemen.

Het Laakse strand ligt aan het Nijkerkernauw .
Hoewel het op zomerse dagen overal druk kan worden, is het Laakse strand toch wel het meest rustige strand in de gemeente. Het Laakse strand bestaat eigenlijk uit verschillende kleinere strandjes die door rietvelden worden gescheiden. Een gedeelte van het Laakse strand is gereserveerd voor naturisten.

Het Erkemederstrand ligt even ten noorden van de Nijkerkerbrug
het Ekermederstrand
bezit één van de langst gerekte stranden in Flevoland. Aan het hoofdstrand ligt het strandpaviljoen "De Jutter". Op het terras met uitzicht over het water, kunt u genieten van een lekker hapje of drankje. Bij De Jutter vindt u ook een speeltuin, jeu de boule baan, beachvolleybalveld, beachsoccerveld, midgetgolfbaan en kinderboerderij.
Verderop is een aaneenschakeling van kleinere en vaak rustigere strandjes van elkaar gescheiden door riet en dat loopt over in een groot hondenstrand van 2 km. lengte. Voor mensen met honden een ideale en ook unieke locatie.

Het Woldstrand is het meest in de buurt van het centrum van Zeewolde.
Het Woldstrand is in 2011/2012 vernieuwd en heeft een algehele metamorfose ondergaan.
Het strand is verdeeld in themastranden zoals een kinderstrand met speeltoestellen, een jongerenstrand met het Atol en een sportveld, een surfstrand en een hondenstrand. De stranden worden met elkaar verbonden door een wandelboulevard, er zijn nieuwe sanitaire voorzieningen en er is een nieuw parkeerterrein aangelegd. Ook treft u op het strand een heus paviljoen met terras aan waar een ijsje gekocht en/of een hapje en drankje genuttigd kunnen worden.

 

 


Het Zilverstrand bij Almere: Redelijk beschut, maar weinig schaduw.

Voor meer informatie kan u de gastendienst bellen.

roos

Gastendienst

Tel: 06 20 11 76 17

Mail: reservering@vrijgaard.com

schelpenlelielelie
© Copyright redactie@vrijgaard 2011, All rights reserved.